Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

4.12.2019 14.30 Tietopaketti kansalaisaloitteesta kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

Tietopaketti kansalaisaloitteesta kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi

Kansalaisaloitteessa ehdotetaan lakimuutosta, joka poistaisi rankaisemisen kannabiksen henkilökohtaisesta käytöstä ja sitä varten tapahtuvasta kannabiksen kasvattamisesta sekä omaa käyttöä varten tapahtuvasta pienen määrän hallussapidosta. Käytöstä ei enää rangaistaisi, mikäli kannabiksen määrä ei ylittäisi 25 grammaa tai neljän kukkivan kannabiskasvin lukumäärää. Eduskunnan kirjastossa on laadittu tietopaketti kansalaisaloitteen aiheesta.

Kansalaisaloite on kirjoitettu lakiehdotuksen muotoon. Siinä esitetään muutoksia eräisiin rikoslain (39/1889) 50 luvun (Huumausainerikoksista) pykäliin. Kansalaisaloitteeseen on kirjattu myös erilliset perustelut.

Eduskunnan tietopakettiin on koottu tietoa kansalaisaloitteen sisällöstä, oikeusvertailevaa aineistoa, aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä uutisointia. Päivitämme tietopakettia lakihankkeen edetessä.

Kansalaisaloite Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi on kerännyt Kansalaisaloite.fi -palvelussa kaikkiaan 59 609 kannatusilmoitusta. Kannatusilmoitusten keruuaika päättyi 1.11.2019.

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.