Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

3.12.2019 12.17 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hylkäsi isännöitsijän syytteet törkeistä kavalluksista asunto-osakeyhtiöissä

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hylkäsi isännöitsijän syytteet törkeistä kavalluksista asunto-osakeyhtiöissä

Hovioikeus katsoi, että esitetyn näytön perusteella ei ollut poissuljettua, etteikö J:llä olisi ollut syytteessä esitettyjen määrien suuruisia palkkiosaatavia taloyhtiöiltä. Näyttämättä oli siten jäänyt, että J:n K:n käteissuorituksista ottamat isännöintipalkkiot olisivat olleet perusteettomia. Ottaen lisäksi huomioon, että J oli isännöitsijänä vastannut taloyhtiöiden laskujen, mukaan lukien omien palkkioidensa, maksamisesta, J:n menettelyn ei ollut katsottava olleen kavalluksen tunnusmerkistön edellyttämällä tavalla oikeudenvastaista. Näin ollen J:n menettely ei täyttänyt kavallusrikoksen tunnusmerkistöä ja syyte törkeistä kavalluksista kohdissa 4 ja 11 oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 3.12.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.