Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

26.11.2019 10.03 (päivitetty 27.11.2019 15.33) Apulaisoikeusasiamies: Verohallinnon automatisoitu päätöksentekomenettely ei täytä perustuslain vaatimuksia

Apulaisoikeusasiamies: Verohallinnon automatisoitu päätöksentekomenettely ei täytä  perustuslain vaatimuksia

Koska Verohallinnon automatisoitu verotus- ja päätöksentekomenettely ei perustu asianmukaiseen ja täsmälliseen lainsäädäntöön, jossa olisi otettu huomioon hyvän hallinnon ja oikeusturvan sekä virkavastuun asianmukainen toteutuminen, AOA Maija Sakslin piti sitä lainvastaisena. AOA on saattanut esittämänsä käsityksen Verohallinnon automatisoiden verotus- ja päätöksentekomenettelyn lainvastaisuudesta valtiovarainministeriön ja Verohallinnon tietoon. Verohallinto kertoo tutustuvansa AOA:n pitkään päätökseen huolella.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.