Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

19.11.2019 15.00 Hovioikeus: Tietokoneen suojausasetukset eivät muodostaneet laillista estettä hakea muutosta ulosmittauspäätökseen

Hovioikeus: Tietokoneen suojausasetukset eivät muodostaneet laillista estettä hakea muutosta ulosmittauspäätökseen

Suomi.fi-asiointitilin tulosteesta ilmeni, että A oli ottanut 17.9.2019 sähköisen asiointitilin käyttönsä ja että hänelle oli tämän jälkeen tullut tilille useita viestejä eri viranomaisilta. Jokaisesta asiointitilille saapuneesta viestistä tulee ilmoitus käyttäjän antamaan sähköpostiosoitteeseen. Asiassa ei väitetty, että A ei olisi saanut sähköpostiinsa ilmoituksia asiointitilillensä saapuneista viesteistä. Hovioikeus katsoi, että A:n olisi viimeistään ilmoituksen saatuaan tullut toimia aktiivisesti ja olla yhteydessä viestin lähettäneeseen, mikäli hän ei ollut ilmoituksen saatuaan saanut avattua asiointitilille saapuneita viestejään. Hovioikeus totesi, että A:n hakemuksensa perusteena esittämät tietokoneen suojausasetukset eivät olleet laissa tarkoitettua laillista estettä hakea muutosta ulosmittauspäätökseen. Hakemuksen tueksi ei muutoinkaan esitetty erittäin painavia syitä. (Vailla lainvoimaa 19.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.