Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

19.11.2019 14.00 Kuka oli pahoinpitelijä - hovioikeus arvioi asianomistajan tunnistuksen luotettavuutta toisin kuin käräjäoikeus

Kuka oli pahoinpitelijä - hovioikeus arvioi asianomistajan tunnistuksen luotettavuutta toisin kuin käräjäoikeus

Vastaaja oli esitutkinnassa kertonut, että ei voi muistaa, missä hän oli tapahtuma-aikaan ollut. Vastaajan todistaja ei ollut pystynyt kertomaan mitään asian kannalta merkityksellistä vastaajan olinpaikasta tekohetkellä. Asianomistaja oli rehellisesti kertonut olleensa tekohetkellä humalassa ja ettei hän muistanut tilanteesta kaikkea. KO oli katsonut vastaajan syyllistyneen pahoinpitelyyn tekemällä ruumiillista väkivaltaa asianomistajalle lyömällä häntä useita kertoja kasvoihin ja tekemällä ruumiillista väkivaltaa asianomistajan kaulaan. HO vapautti vastaajan KO:n tuomitsemasta rangaistuksesta ja korvausvelvollisuudesta asianomistajalle ja valtiolle. (Vailla lainvoimaa 19.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.