Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

15.11.2019 9.00 Työntekijä tukehtui kaivantoon – yhtiöiden edustajat eivät olleet reagoineet tiedossaan olleisiin kaivantosuunnitelman puuttumiseen ja imutyön vaaroihin - turvallisuuspuute koski kummankin yhtiön suorassa alaisuudessa tehtävää työtä

Työntekijä tukehtui kaivantoon – yhtiöiden edustajat eivät olleet reagoineet tiedossaan olleisiin kaivantosuunnitelman puuttumiseen ja imutyön vaaroihin - turvallisuuspuute koski kummankin yhtiön suorassa alaisuudessa tehtävää työtä

Itä-Uudenmaan KO tuomitsi samassa asiassa kahden eri yhtiön edustajat sakkorangaistuksiin työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta ja lisäksi kummankin yhtiön yhteisösakkoon. KO katsoi, että kyseisellä yhteisellä työmaalla kummankaan yhtiön edustajat eivät olleet reagoineet tiedossaan olleisiin kaivantosuunnitelman puuttumiseen ja imutyön vaaroihin, ja että turvallisuuspuute koski kummankin yhtiön suorassa alaisuudessa tehtävää työtä. Kumpikin vastaaja oli noudattanut tätä työtä koskevia työturvallisuusmääräyksiä puutteellisesti ja näin laiminlyönyt työnantajalle kuuluvan huolellisuusvelvoitteen. (Vailla lainvoimaa 15.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.