Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

14.11.2019 10.10 Apulaisoikeusasiamies antoi Rovaniemen kaupungin lastensuojelulle huomautuksen vastaisen varalle sen lainvastaisesta menettelystä sijaishuollon valvonnassa

Kantelija pyysi tutkimaan Rovaniemen kaupungin lastensuojelun ja erityisesti oman vastuusosiaalityöntekijänsä menettelyä. Kirjoituksen mukaan kantelija on aikaisemmin ollut sijoitettuna Pohjolakodissa Karhulan perhekodissa ja Toukolassa lähes viisi vuotta ja saanut sinä aikana huonoa ja lainvastaista kohtelua. Apulaisoikeusasiamies katsoi, että Rovaniemen kaupungin lastensuojelun laiminlyönnit kantelijan sijaishuollon valvonnassa ja sen menettely kantelijan sosiaalihuollon järjestämisessä oli saattanut vakavasti vaarantaa kantelijan laissa säädettyjen oikeuksien toteutumista. Asian kokonaisarvioinnissa apulaisoikeusasiamies päätyi siihen, että antoi eduskunnan oikeusasiamiehestä annetun lain 10 §:n 1 momentin nojalla Rovaniemen kaupungin lastensuojelulle huomautuksen vastaisen varalle sen lainvastaisesta menettelystä sijaishuollon valvonnassa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.