Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

13.11.2019 13.17 Niskoittelu poliisia vastaan: Vetoaminen tunnusmerkistöerehdykseen ja kieltoerehdykseen ei menestynyt hovioikeudessa

Niskoittelu poliisia vastaan: Vetoaminen tunnusmerkistöerehdykseen ja kieltoerehdykseen ei menestynyt hovioikeudessa

A:n saamat poistumiskäskyt huomioon ottaen A oli ollut tietoinen menettelystään. Tämän tietoisuuden johdosta teko ei tullut arvioitavaksi A:n vetoaman rikoslain 4 luvun 1 §:n mukaisena tunnusmerkistöerehdyksenä. Sen osalta, olisiko tekoa pidettävä A:n vetoamin tavoin ainakin saman luvun 2 §:n mukaisena kieltoerehdyksenä, asiassa ei tullut esille seikkoja, joiden perusteella A:n voitaisiin katsoa myöskään erehtyneen pitämään tekoaan sallittuna ja tätä erehtymistä olisi pidettävä ilmeisen anteeksiannettavana. Poliisin antamien poistumiskäskyjen jälkeen asiassa ei tullut arvioitavaksi A:n vetoamat perustuslain mukainen liikkumisvapaus tai oikeus saada selvittää oikeuksiaan ja asiaa viranomaisen kanssa välittömästi tapahtumapaikalla. (Vailla lainvoimaa 13.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.