Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

7.11.2019 10.30 Hovioikeuden päätös avustajan palkkion alentamisesta avustajasta johtuvien laiminlyöntien tai puutteiden johdosta

Hovioikeuden päätös avustajan palkkion alentamisesta avustajasta johtuvien laiminlyöntien tai puutteiden johdosta

HO totesi, että KO:n tuomiosta ilmenevillä perusteilla B:n takaisinsaantihakemusta voitiin pitää perusteettomana. Myös AA:n lainoppineena avustajana oli täytynyt käsittää, että hakemuksen perusteeksi esitetyt seikat eivät voineet johtaa kysymyksessä olevan yksipuolisen tuomion kumoamiseen. Tähän nähden asian hoitamisessa oli ollut myös avustajasta johtuvia laiminlyöntejä tai puutteita. Valituksessa ja asiassa muutoin esitetyn selvityksen perusteella HO katsoi, että kysymyksessä olevan asian hoitamisessa KO:ssa ei kuitenkaan voitu katsoa olleen oikeusapulain 17 §:n 4 momentissa tarkoitettuja erittäin vakavia avustajasta johtuvia laiminlyöntejä tai puutteita. Näin ollen KO ei ollut voinut kokonaan hylätä AA:n palkkiovaatimusta. (Vailla lainvoimaa 7.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.