Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

6.11.2019 14.00 Aiheutti kannabiksen kasvatuksella kiinteistöyhtiölle merkittävät kosteusvahingot – hovioikeus arvioi vahingonteon tahallisuutta, törkeyttä ja vahingonkorvauksen sovittelua

Aiheutti kannabiksen kasvatuksella kiinteistöyhtiölle merkittävät kosteusvahingot – hovioikeus arvioi vahingonteon tahallisuutta, törkeyttä ja vahingonkorvauksen sovittelua

A:n oli havaittuaan menettelystään aiheutuneen veden valumisen huoneistoon ja laiminlyödessään ryhtyä toimenpiteisiin veden valumisen jatkumisen estämiseksi täytynyt pitää asuinhuoneistonsa ja sen alapuolella olevien huoneistojen vahingoittumista menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena. A oli tahallaan vahingoittanut Oy:n omistamia tiloja. Oy:lle oli aiheutunut vesivahingosta 52.142,16 euron suuruiset kustannukset. A katsoi, että todelliset korjauskustannukset, vaikka vakuutusyhtiö ei ollut niitä kaikkia korvannutkaan, olivat pitäneet sisällään peruskorjaukseen liittyvää toimintaa. Kuitenkin jo A:n myöntämä vahingon määrä yhteensä 33.779,73 euroa ylittää selvästi sen määrän, jota on jo pidettävä erittäin suurena taloudellisena vahinkona. Hovioikeus katsoi, ettei sillä, että vakuutusyhtiö oli suurelta osin korvannut vahingon Oy:lle, ollut merkitystä teon kokonaistörkeyttä arvioitaessa. Huomioon ottaen aiheutuneen taloudellisen vahingon määrä ja se, että vahingonteko oli kestänyt pitkähkön ajan, hovioikeus katsoi, että vahingonteko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Asiassa ei kokonaisuutena arvioituna ilmennyt sellaisia erityisiä syitä, joiden johdosta vahingonkorvauksia tulisi sovitella. (Vailla lainvoimaa 6.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.