Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

5.11.2019 8.28 Hovioikeuden ratkaisu kiristyksen yrityksen täyttymisestä, jäännösrangaistuksen täytäntöönpanosta ja yhteisen vankeusrangaistuksen pituudesta

Harkitessaan A:lle kiristyksen yrityksestä tuomittavaa rangaistusta hovioikeus otti A:n syyllisyysmoitetta lisäävänä huomioon sen, että A oli vaatinut itselleen vakavanlaatuisilla rikoksilla uhaten etua B:tä, johon kohdistuneista rikoksista A oli aikaisemmin tuomittu vankeusrangaistuksiin. A oli syyllistynyt nyt kysymyksessä olevaan kiristyksen yritykseen noin kahdeksan kuukauden kuluttua siitä, kun hän on päässyt ehdonalaiseen vapauteen suorittamasta muun muassa B:hen kohdistuneesta törkeän ryöstön yrityksestä tuomittua vankeusrangaistusta. A oli lisäksi vaatinut B:tä suorittamaan itselleen niitä vahingonkorvauksia, jotka Valtiokonttori oli maksanut B:lle A:n B:hen kohdistamien rikosten johdosta. Vaikka vaaditun edun määrä oli ollut vähäinen, A oli toisaalta vakavalla väkivallalla uhaten vaatinut B:tä suorittamaan maksun toistuvasti, esimerkiksi kuukausittain 5 - 10 euroa. Lisäksi uhkaukset olivat A:n aikaisemmat rikokset huomioon ottaen olleet sellaisia, että B:llä oli ollut perustelu syy ottaa ne vakavasti. Yhteistä 9 kuukauden vankeusrangaistusta nyt syyksi luetuista rikoksista 1-7 ja täytäntöönpantavaksi määrätystä osasta jäännösrangaistuksesta ei ollut syytä alentaa. (Vailla lainvoimaa 5.11.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.