Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

23.10.2019 11.40 Hovioikeus: Aikaisemmassa holhouslaissa noudatettua julkisen edunvalvonnan toissijaisuuden periaatetta noudatetaan edelleen – yleisen edunvalvojan sijasta edunvalvojaksi määrättiin päämiehen velipuoli

Maistraatti lausui, että A oli terveydentilansa vuoksi edunvalvonnan tarpeessa. Maistraatin mukaan mahdollisten taloudellisten epäselvyyksien selvittämiseksi on tärkeää, että edunvalvojana toimii yleinen edunvalvoja. Hovioikeus totesi, että oikeuskirjallisuudessa on katsottu, että aikaisemmassa holhouslaissa noudatettua julkisen edunvalvonnan toissijaisuuden periaatetta noudatetaan edelleen, vaikka sitä ei ilmene nykyisestä sääntelystä. Oikeuskirjallisuuden mukaan ainakin silloin, kun edunvalvojan ja päämiehen välinen suhde vaatii jatkuvaa henkilökohtaista yhteydenpitoa tai kun heidän välisensä suhteen luottamuksellisuus on tärkeää, tehtävään sopiva ja esteetön yksityishenkilö on valittava ennen yleistä edunvalvojaa. Käsiteltävänä olevassa asiassa ei ilmennyt perusteita poiketa edellä todetusta pääsäännöstä, jonka mukaan yhteiskunnan järjestämät yleisen edunvalvojan palvelut ovat toissijaisia. (Vailla lainvoimaa 23.10.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.