Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus

16.10.2019 14.00 Markkinaoikeus piti ilmaisua "Täyden palvelun sähkötupakkakauppa" linja-autossa, sanomalehdessä ja sosiaalisessa mediassa käytettynä sekä sähkötupakkakaupan sosiaalisessa mediassa järjestämää arvontaa tupakkalain alaisten tuotteiden kiellettynä markkinointina

Markkinaoikeus piti ilmaisua

Sähkötupakkatarvikkeita myyvä liike oli julkaissut linja-auton  ulko- ja sisäpuolella ilmoituksen, jossa on mainittu yrityksen nimi ja toteamus "Täyden palvelun sähkötupakkakauppa", yrityksen verkkosivusto X ja viittaukset yhtiön kolmen myymälän sijaintipaikkoihin. Lisäksi liike oli julkaissut Facebook-sivuillaan samanlaisen kuvamuotoisen ilmoituksen kommentilla, jonka mukaan ottamalla kuvan edellä todetusta linja-autossa olleesta ilmoituksesta ja jakamalla sen yhtiön sivuilla voi voittaa arvonnassa elokuvalippuja. Markkinaoikeus katsoi, että että yhtiön käyttämä ilmaisu "Täyden palvelun sähkötupakkakauppa" oli kokonaisuutena ja edellä julkisen liikenteen liikennevälineessä, sanomalehdessä ja sosiaalisessa mediassa käytettynä mainonnallinen ja sen voitiin katsoa koskevan yhtiön myymiä tupakkalain alaisia tuotteita ja olevan siten tupakkalain 68 §:n vastaista markkinointia. Lisäksi markkinaoikeus katsoi, että yhtiön sosiaalisessa mediassa toimeenpanema arvonta, jossa julkaisemalla kuvan edellä yksilöidystä ilmoituksesta julkisen liikenteen liikennevälineessä on voinut voittaa elokuvalippuja, oli selvästi kuluttajiin, mukaan lukien alaikäiset, kohdistuvaa tupakkalain alaisten tuotteiden muuta myynninedistämistä. Markkinaoikeus katsoi kuitenkin, että esillä olevassa asiassa kiellot olisi tullut määrätä koskemaan vain menettelyä liittyen ilmaisuun "Täyden palvelun sähkötupakkakauppa" tai sisällöltään vastaaviin iskulauseenomaisiin ilmaisuihin ja muotoili kieltoja näkemystään vastaaviksi. (Vailla lainvoimaa 16.10.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.