Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

15.10.2019 14.00 Hovioikeus poisti rikosuhrimaksun, koska valittajaa ei ollut tuomittu enää uuteen erilliseen rangaistukseen

Hovioikeus poisti rikosuhrimaksun, koska valittajaa ei ollut tuomittu enää uuteen erilliseen rangaistukseen

K:n syyksi KO:ssa luettiin K:n myöntämisen ja sitä tukevan kirjallisen todistelun perusteella huumausaineen käyttörikos, rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Rangaistusta kohtuullistavana tuomiona otettiin huomioon Kemi-Tornion käräjäoikeuden tuomio 19.9.2017 numero 136419 (Rovaniemen hovioikeus 4.5.2018 numero 118805), jolla K oli tuomittu 3 v 6 kk vankeusrangaistukseen. KO katsoi, että mainittu vankeusrangaistus oli riittävä seuraamus myös nyt K:n syyksi luetuista teoista. Lisäksi KO määräsi K:n suorittamaan valtiolle 40 euron suuruisen rikosuhrimaksun. Koska K:a ei ollut tässä asiassa tuomittu enää uuteen erilliseen rangaistukseen, HO katsoi, että K:lle 9.4.2019 määrätty 40 euron suuruinen rikosuhrimaksu oli poistettava. (Vailla lainvoimaa 15.10.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.