Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

14.10.2019 9.00 Hovioikeus arvioi ampuma-aserikoksen törkeyttä sekä vuokratun varaston arvon menettämisseuraamusta – käräjäoikeuden tuomiota muutettiin

Asiassa on riidatonta, että A on pitänyt luvattomasti hallussaan syytteen teonkuvauksessa lueteltua kymmentä ampuma-asetta, kolmea lipasta ja 760 patruunaa. Hovioikeus katsoi, että A:n hallussa oli ollut rikoslain 41 luvun 2 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla suuri määrä ampuma-aseita. Rikosta ei kuitenkaan ollut pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä ottaen huomioon A:n hallussa olleiden aseiden laatu ja ainakin yhden aseen toimintakunnottomuus, aseiden säilyttäminen lukituissa tiloissa sekä se, että merkinantopistoolit eivät olleet hankintahetkellä luvanvaraisia. A:n menettely täytti perusmuotoisen ampuma-aserikoksen tunnusmerkistön. Syyttäjä oli loppulausunnossaan katsonut, että hovioikeuden tulisi viime kädessä arvioida omaisuuden arvo. Hovioikeus totesi, että omaisuudesta olisi voitu hankkia esimerkiksi kiinteistönvälittäjän arvio ja että omaisuuden arvo olisi joka tapauksessa ollut vaikeuksitta selvitettävissä. Koska tällaista näyttöä ei esitetty, A:ta ei voitu tuomita menettämään valtiolle varastojen arvoa. Vaatimus menettämisseuraamuksesta oli hylättävä ja vakuustakavarikko kumottava. (Vailla lainvoimaa 14.10.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.