Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

10.10.2019 14.30 Yhdistyksen rahoja lähipiiriin kuuluvan henkilön osittain omistamalle kuljetusalan yritykselle lainannut rahastonhoitaja oli menettelyllään aiheuttanut yhdistykselle ainakin tilapäistä tappion vaaraa - syyllistyi luottamusaseman väärinkäyttöön

Ilman yhdistyksen hallituksen suostumusta toimiessaan sekä yhtiön ja sen omistajien asiassa selostetuista taloudellisista oloista ja lainattujen varojen (1.3.2017 25.000 €, 12.5.2017 50.000 € ja 8.8.2017 35.000€) käyttötarkoituksesta tietoisena vastaaja oli veloista sopiessaan voinut pitää yhdistykselle syntynyttä tappion vaaraa varsin todennäköisenä. HO:n mainitsemilla perusteilla vastaajan syyksi oli luettava se luottamusaseman väärinkäyttö, josta hänelle oli rangaistusta vaadittu. Rangaistusseuraamuksessa oli sitä lieventävänä otettava huomioon vastaajan pyrkimys poistaa rikoksensa vaikutuksia. Vastaajan syyllisyyteen nähden oikeudenmukainen seuraamus oli 40 päiväsakkoa. (Vailla lainvoimaa 10.10.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.