Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

24.9.2019 11.43 Professori Veikko Vahtera: Kulun toiseen osakehuoneistoon estänyt keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeenomistaja oli velvollinen korvaamaan aiheuttamansa n. 170.000 euron vahingon (HO)

Professori Veikko Vahtera: Kulun toiseen osakehuoneistoon estänyt keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeenomistaja oli velvollinen korvaamaan aiheuttamansa n. 170.000 euron vahingon (HO)

Keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön huoneiston kulku sen yhtiöjärjestyksen mukaiseen porrashuoneeseen oli aikanaan lopetettu, ja kulku oli järjestetty toisen osakehuoneiston kautta toiseen porrashuoneeseen. Osakehuoneiston vaihtaessa omistajaa ja huoneiston saadessa uuden, hotellitoimintaa harjoittavan vuokralaisen, oli kulkuyhteys yhtiöjärjestyksenmukaiseen porrashuoneeseen haluttu avata hotellitoiminnalle välttämättömän varauloskäynnin järjestämiseksi. Tällöin ilmeni, että yhtiön toinen osakkeenomistaja oli ottanut porrashuoneen hallintaansa ja oli haluton antamaan osakkeenomistajalle kulkuoikeutta ja antoi sen lopulta vasta lähes vuoden kuluttua vaatimuksesta. Hotellitoimintaa harjoittava vuokralainen vaati huoneiston kulun estäneeltä osakkeenomistajalta vahingonkorvausta yhtiöjärjestyksen vastaisesta menettelystä OYL 22:2:n perusteella. Hovioikeus tuomitsi osakkeenomistajan korvaamaan hotelliyhtiölle n. 170.000 euron vahingonkorvauksen korkoineen. (HHO 1.3.2018; S16/2011, lainvoimainen)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.