Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

23.9.2019 12.30 Ravintolaillan päätös - erittäin vahvasti päihtyneen raiskauksesta 1 vuosi 3 kuukautta ehdollista vankeutta

Ravintolaillan päätös - erittäin vahvasti päihtyneen raiskauksesta 1 vuosi 3 kuukautta ehdollista vankeutta

HO:ssa oli kysymys siitä, oliko vastaaja syytteessä kuvatulla ja KO:n hänen syykseen lukemalla tavalla käyttänyt sukupuoliyhteydessä hyväkseen asianomistajan humalatilasta ja väsymyksestä johtunutta tiedotonta tilaa, vai oliko sukupuoliyhteys perustunut vastaajan väittämin tavoin yhteisymmärrykseen. Jos vastaajan katsottiin menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla, kysymys oli vielä siitä, oliko menettelyä pidettävä RL 20 luvun 1 §:n 3 momentissa tarkoitettuna raiskauksen vähemmän vakavana tekotapana. Lisäksi kysymys oli rangaistuksen mittaamisesta. HO katsoi, että vastaaja oli menettelyllään syyllistynyt RL 20 luvun 1 §:n 2 momentissa tarkoitettuun raiskaukseen. KO:n tuomiota ei ollut näin ollen aihetta muuttaa rikoksen otsikoinnin osalta. KO:n tuomion lopputulosta ei muutettu. Vastaaja tuomittiin 1 v 3 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen. (Vailla lainvoimaa 20.9.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.