Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

12.9.2019 9.30 Hovioikeus: Käräjäoikeuden huumausainerikoksesta tuomitsema rangaistus oli liian ankara

Hovioikeus: Käräjäoikeuden huumausainerikoksesta tuomitsema rangaistus oli liian ankara

Syyttäjän oli vaatinut vastaaja A:lle vähintään neljä kuukautta vankeutta. Käräjäoikeus totesi, että amfetamiinin osalta on oikeuskäytännössä yleensä sovellettu kertahallussapidosta vankeutta jos määrä on ollut vähintään 10 grammaa. Nyt kyseessä olevassa tapauksessa määrä oli ollut 24,3 grammaa. Kysymys oli lisäksi syytteessä mainituista muista huumausaineista. Näin ollen oikeudenmukainen rangaistus oli, myös A:n aikaisemmat tuomiot huomioon ottaen, vankeusrangaistus. Pituudesta määrättäessä otettiin huomioon vallitseva oikeuskäytäntö. Käräjäoikeus piti oikeudenmukaisena seuraamuksena vankeusrangaistusta 3 kuukautta 15 päivää. Hovioikeus totesi, että kyseisen amfetamiinierän pitoisuus oli ollut ainoastaan kuusi painoprosenttia, joten se oli ollut pitoisuudeltaan huomattavasti laimeampaa kuin katukaupassa yleisesti oleva amfetamiini, mikä olisi vaikuttanut myös siitä saatavien käyttöannosten määrään. Tähän nähden käräjäoikeuden A:lle tuomitsema rangaistus oli liian ankara. Ottaen kuitenkin huomioon sen, että tilauskertoja oli ollut kaksi ja A oli tilannut useampia huumausaineita, sakkorangaistus ei ollut riittävä seuraamus teosta. Oikeudenmukainen rangaistus oli 30 päivää vankeutta. (Vailla lainvoimaa 12.9.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.