Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

23.8.2019 8.00 Velkajärjestelyä hakenut eläkeläinen väitti velkaantuneen petoksen ja hyväksikäytön vuoksi - hovioikeus arvioi hakijan maksukykyä toisin kuin käräjäoikeus

Velkajärjestelyä hakenut eläkeläinen väitti velkaantuneen petoksen ja hyväksikäytön vuoksi  - hovioikeus arvioi hakijan maksukykyä toisin kuin käräjäoikeus

Velkajärjestelyn edellytysten (9 §) osalta hakija oli vedonnut siihen, että hänen maksukykynsä on olennaisesti heikentynyt petoksen ja hyväksikäytön vuoksi ja että velkajärjestelyyn on painavat perusteet ottaen huomioon hänen kokonaistilanteensa ja velkojen ja niihin liittyvien velvoitteiden määrä suhteessa hänen maksukykyynsä. Toisin kuin käräjäoikeus HO katsoi hakijan olevan maksukyvytön. HO ei ensiasteena ottanut käsiteltäväkseen ja ratkaistavakseen kysymystä velkajärjestelyn esteestä. Asia palautettiin käräjäoikeuteen. (Vailla lainvoimaa 23.8.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.