Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

22.8.2019 9.00 (päivitetty 20.9.2019 9.59) Hovioikeus arvioi liikkeen luovutuksen edellytyksiä työsuhteen perusteetonta päättämistä koskevassa riidassa

Hovioikeus arvioi liikkeen luovutuksen edellytyksiä työsuhteen perusteetonta päättämistä koskevassa riidassa

HO katsoi, että asiassa oli tapahtunut liikkeen luovutus. Tuomiossa arvioitiin myös sitä, oliko kantajalla solmimastaan määräaikaisesta työsopimuksesta huolimatta ollut oikeus esittää vaatimuksia yhtiön vastattavaksi siirtyneen, perusteetta päätetyn toistaiseksi voimassa olleen työsopimuksen perusteella. HO katsoi, että ehdoiltaan heikompi työsopimus ei estänyt kantajaa vaatimasta toistaiseksi voimassa olleen työsopimuksen perusteella korvauksia. Tuomittujen korvausten osalta asiassa oli kysymys siitä, oliko mitattaessa H:lle ja S:lle maksettavaksi tuomittuja korvauksia otettava huomioon, että H oli ollut ennen liikkeen luovutusta työsuojeluvaltuutettu ja S pääluottamusmies. Asiaa kokonaisuutena arvioituaan HO päätyi siihen, ettei korvauksen määrän muuttamiseen ollut aihetta H:n ja S:n osalta. Korvauksen alentamiseen ei ollut perustetta M:n, N:n ja V:n osalta. K:n korvauksen osalta HO katsoi, että K:lle maksettavaksi tuomittava korvaus oli 8 kuukauden palkkaa vastaava palkka, josta 2 kuukautta kohdistui aineettomaan vahinkoon. Myös työllisyysrahastolle (ent. työttömyysvakuutusrahasto) maksettavia korvauksia muutettiin. (Vailla lainvoimaa 22.8.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.