Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

22.8.2019 11.30 (päivitetty 17.05) Seppo Koskinen: Yhteistoimintademokratian ja poliittisen demokratian merkittävää rajanvetoa – KKO:2019:66

Seppo Koskinen: Yhteistoimintademokratian ja poliittisen demokratian merkittävää rajanvetoa – KKO:2019:66

Korkeimman oikeuden tuomiossa KKO:2019:66 oli ensisijaisesti kysymys kunnallisen yhteistoimintalain 4 §:n 1 momentin 4 kohdan ja 2 momentin tulkinnasta. Kysymys oli erityisesti siitä, kumman edellä mainituista säännöksistä mukaisesti kunnan on käytävä yhteistoimintaneuvottelut, jos kunta päättää lomauttamisesta talousarvioehdotuksen käsittelyn yhteydessä.  Ensin mainittu lainkohta määrittelee yleisen yhteistoimintavelvoitteen lomauttamisen yhteydessä ja jälkimmäinen koskee tilannetta, jossa lomauttamisesta päätetään talousarvioehdotuksen yhteydessä. Korkeimman oikeuden vahvistaman tulkinnan mukaan kunta joutuu soveltamaan molempia säännöksiä eikä talousarvioehdotuksen käsittelyä koskeva 4 §:n 2 momentti ole itsenäisen soveltamisalan omaava erityissäännös.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.