Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

20.8.2019 14.05 Hovioikeus: Kannevaatimuksiin nähden ennakollisen kysymyksen ratkaiseminen kuului välimiesoikeuden yksinomaiseen toimivaltaan

A:n valituksen johdosta hovioikeudessa oli kysymys siitä, oliko käräjäoikeuden tutkimatta jättämistä koskeva ratkaisu ollut oikea. Hovioikeus totesi, että välimiesmenettelyssä 12.2.2019 annetussa välitystuomiossa oli otettu kantaa työsopimuslain soveltumiseen vain siltä osin kuin siinä oli ollut ratkaistavana kysymys A:n osakkeiden lunastuksesta. Sen sijaan välitystuomiossa ei otettu kantaa siihen, voiko A:lla olla oikeus työsopimuslain nojalla korvauksiin työsopimuksen päättymisestä. A:n kanteen ratkaiseminen tuomioistuimessa hänen vetoamallaan perusteella edellyttää ensin sen ratkaisemista, sovelletaanko A:n toimitusjohtajasopimukseen työsopimuslakia. Tämän A:n kannevaatimuksiin nähden ennakollisen kysymyksen ratkaiseminen kuuluu välimiesoikeuden yksinomaiseen toimivaltaan. Näin ollen hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden ratkaisun, että kanne oli jätetty käräjäoikeudessa tutkimatta. Aihetta käräjäoikeuden päätöksen muuttamiseen ei siten ollut. (Vailla lainvoimaa 20.8.2019)  

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.