Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

5.8.2019 9.18 Ei havainnut aluepysäköintikieltomerkkiä – pysäköintivirhemaksu poistettiin ja kuljettajalle määrättiin huomautus

Ei havainnut aluepysäköintikieltomerkkiä – pysäköintivirhemaksu poistettiin ja kuljettajalle määrättiin huomautus

Ajoneuvo oli pysäköity kiellon vastaisesti pysäköinikieltoa osoittavan merkin vaikutusalueelle, mistä oli sinänsä voitu määrätä pysäköintivirhemaksu. Se, miten selvästi havaittavia alueen pysäköintiä koskevat määräykset olivat olleet, oli kuitenkin jäänyt epäselväksi ottaen huomioon, että lähin pysäköintikiellosta ilmoittava merkki oli Turun Hansakadun ja Malminkadun risteyksessä, josta pysäköintipaikalle oli noin viiden sadan metrin matka ja että A oli saapunut alueelle tien toisesta päästä. Kun lisäksi otettiin huomioon, että valittaja ei ollut havainnut pysäköinti kielletty -merkkiä edes ajettuaan lähes koko Michailowinkadun pituudelta asian tarkastamiseksi ja että toisella puolella katua oli ollut useita pysäköinti kielletty -merkkejä sekä se seikka, että pysäköintijärjestelyt olivat olleet rakennustöiden vuoksi muutenkin alueella epäselvät, pysäköintivirhemaksua voitiin tässä yksittäistapauksessa pitää ilmeisen kohtuuttomana. Siten pysäköintivirhemaksu poistettiin ja A:lle määrättiin asiassa huomautus. (Ei lainvoim. 5.8.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.