Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

22.7.2019 12.40 Hovioikeus korotti hoitosuhteessa tapahtuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun ehdollisen rangaistuksen 2 vuoden pituiseksi ehdottomaksi vankeusrangaistukseksi ja korotti vahingonkorvauksen määrää

Hovioikeus korotti hoitosuhteessa tapahtuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun ehdollisen rangaistuksen 2 vuoden pituiseksi ehdottomaksi vankeusrangaistukseksi ja korotti vahingonkorvauksen määrää

HO otti rangaistuksen mittaamisessa huomioon, että vastaajan ja asianomistajan välinen ikäero oli ollut huomattava, yli 21 vuotta ja että teko oli tapahtunut hoitosuhteessa. Lisäksi huomioon otettiin, että vastaaja oli oma-aloitteisesti keskeyttänyt teon ja seuraavana päivänä myös tunnustanut tekonsa, joten hänen syyllisyytensä aste ei ollut ollut niin suuri, että teosta olisi tullut tuomita yli kaksi vuotta vankeutta. HO kovensi vastaajalle tuomitun rangaistuksen 2 vuoden pituiseksi ehdottomaksi vankeusrangaistukseksi ja korotti asianomistajalle tuomitun vahingonkorvauksen määrän 5.000 euroon. (Vailla lainvoimaa 22.7.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.