Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

18.7.2019 11.50 Professori Veikko Vahtera: Asunto-osakeyhtiö velvoitettiin alentamaan putkiremontin yhteydessä noussutta pesuhuoneen kynnystä, kun se oli noussut ilman hyväksyttävänä pidettävää syytä (VHO 8.11.2018; S17/639, lainvoimainen)

Professori Veikko Vahtera: Asunto-osakeyhtiö velvoitettiin alentamaan putkiremontin yhteydessä noussutta pesuhuoneen kynnystä, kun se oli noussut ilman hyväksyttävänä pidettävää syytä (VHO 8.11.2018; S17/639, lainvoimainen)

Asunto-osakeyhtiössä oli toteutettu putkiremontti, jonka seurauksena 1. kerroksen osakehuoneistojen pesuhuoneiden kynnys oli noussut noin 8 senttiä 16 senttiin. Osakkeenomistaja vaati yhtiötä tekemään työn uudelleen toisenlaisella työtavalla ja korjaaman kynnyksen mahdollisimman matalaksi. Yhtiö katsoi, että lattian ja kynnyksen korottaminen on ollut välttämätöntä, jotta viemäriputket on voitu asentaa. Hovioikeus hyväksyi osakkeenomistajan kanteen. Hovioikeus totesi, että toisenlainen työn toteutustapa olisi ollut mahdollinen eikä yhtiö ole pyrkinyt toteuttamaan putkiremonttia siten, että kynnys olisi jäänyt ratkaisevasti matalammaksi. Yhtiön tekemän kunnossapitotyön hyväksyttävyyttä arvioitaessa on huomiota kiinnitettävä syntyvän haitan suuruuteen, yhtiön aitoon mahdollisuuteen rajoittaa osakkeenomistajalle aiheutuvaa haittaa sekä osakkeenomistajien yhdenvertaisuuteen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.