Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

15.7.2019 11.50 Seppo Koskinen: Tiukka äänestysratkaisu työehtosopimukseen perustuvasta pistokoeluonteisesta alkoholipuhallutuksesta kieltäytymisen merkityksestä – TT 2019:80

Seppo Koskinen: Tiukka äänestysratkaisu työehtosopimukseen perustuvasta pistokoeluonteisesta alkoholipuhallutuksesta kieltäytymisen merkityksestä – TT 2019:80

Työnantajan oikeutta suorittaa alkoholipuhallutus ei ole meillä lainsäädännössä oikeutettu. Tämä oikeutus on jäänyt lainsäätäjältä käsittelemättä, vaikka eduskunta sitä ponnessaan toivoi jo vuonna 2004. Työehtosopimuksissa asiasta on kuitenkin määräyksiä ja monet työnantajat ovat omaksuneet asiassa omia käytäntöjään.
Työtuomioistuimen enemmistö (pj ja 2 jäsentä) katsoi, että työehtosopimukseen perustuvasta pistokoeluonteisesta alkoholipuhallutuksesta kieltäytyminen ei voinut osaksikaan vaikuttaa irtisanomiskynnyksen ylittymistä puoltavana seikkana. Vähemmistö (3 jäsentä) oli asiasta toista mieltä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.