Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

11.7.2019 14.00 Hovioikeus työsuhteen päättämismenettelystä: Asiassa jäi näyttämättä että kumpikaan osapuoli olisi purkanut työsopimuksen

Oikeuskäytännössä on katsottu, että sen, joka väittää vastapuolen päättäneen työsuhteen, on näytettävä väitteensä toteen. Tapauksissa, joissa kumpikin osapuoli väittää toisen päättäneen työsuhteen, on näytöllisesti ristiriitaisissa tilanteissa harkittava vastakkaisten kertomusten ja mahdollisen muun, niin päättämistä edeltäneiden kuin sen jälkeisten tapahtumien punninnan sekä todistelun kokonaisharkinnan perusteella, mitä asiassa on näytetty. On mahdollista päätyä myös siihen, että päättäminen on tapahtunut molemminpuolisin toimin. Tässä tapauksessa kumpikaan osapuoli ei ole vastuussa toiselle työsopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä. Näytön kokonaisharkinnan perusteella hovioikeus päätyi siihen, että asiassa jäi näyttämättä, että B tai A kumpikaan olisi purkanut työsopimuksen. (Vailla lainvoimaa 11.7.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.