Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

11.7.2019 13.00 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus äänestäen myönsi velkajärjestelyn yleisestä esteestä huolimatta entiselle peliriippuvaiselle

Ottaen huomioon, että myös A:n puolisolle oli myönnetty velkajärjestely, velkajärjestelyn myöntäminen myös toiselle puolisolle mahdollistaa yhteiskunnankin kannalta toivottavan koko perheen talouden tervehdyttämisen. Velkajärjestelyllä oli siten A:n ja hänen perheensä kannalta huomattava merkitys. Tämä puolsi velkajärjestelyn myöntämistä. Velkajärjestelyn myöntämisen puolesta puhuivat A:n toimet velkojen maksamiseksi ja velkajärjestelyn merkitys A:lle. Kokonaisarvioinnissa velkajärjestelyn myöntämistä vastaan puhui jossain määrin velkaantumisesta kulunut aika ja myös esteperusteen laatu. A:n velkaantumisen taustalla oli ollut peliriippuvuus. Asiassa ei kuitenkaan ollut viitteitä tarkoituksellisesta yli varojen elämisestä ja hän oli kyennyt lopettamaan rahapelien pelaamisen. Hovioikeus katsoi, että velkajärjestelyn puolesta puhuvat seikat olivat asiaa kokonaisuutena arvioitaessa vastaan puhuvia seikkoja painavampia ottaen erityisesti huomioon, että lainmuutoksen tarkoituksena on ollut vähentää velkaantumisesta kuluneen ajan merkitystä kokonaisharkintaan vaikuttavana seikkana. A:lle oli siten velkajärjestelylain 10 a §:ssä tarkoitettujen painavien syiden perusteella esteestä huolimatta myönnettävä velkajärjestely.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.