Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

5.7.2019 9.23 Markkinaoikeus: Rekisteröity tavaramerkki 885 (kuvio) aiheuttaa sekaannusvaaran aikaisemman hakemuksen perusteella rekisteröityyn tavaramerkkiin BBS (kuvio)

Tavaroiden ja vertailtavien merkkien samankaltaisuus huomioon ottaen markkinaoikeus katsoi, että rekisteröity tavaramerkki 885 (kuvio) aiheuttaa kokonaisuutena arvioiden sekaannusvaaran aikaisempaan tavaramerkkiin BBS (kuvio). Nimittäin vaikka keskivertokuluttajan tarkkaavaisuus- ja huolellisuusastetta on pidettävä nyt kysymyksessä olevien tavaroiden osalta jossain määrin tavanomaista korkeampana, on huomattava, että keskivertokuluttajan on kuitenkin useimmiten turvauduttava siihen epätäydelliseen muistikuvaan, joka hänellä on tavaramerkeistä. Lisäksi ottaen huomioon sen, että nyt kysymyksessä olevia tavaroita havainnoidaan ostotilanteessa useimmiten niiden ulkonäön perustella, on merkkien samankaltaisuutta arvioitaessa painoarvoa annettava erityisesti juuri merkkien ulkoasun erittäin huomattavalle samankaltaisuudelle. (Vailla lainvoimaa 5.7.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.