Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

25.6.2019 16.00 (päivitetty 16.20) KHO: Verohallinnon ei olisi tullut antaa ennakkoratkaisua ulkomaiselle yhtiölle siitä, voitiinko yhtiön tuottamaa etähoitopalvelua pitää arvonlisäverottomana terveyden- ja sairaanhoitopalveluna

KHO: Verohallinnon ei olisi tullut antaa ennakkoratkaisua ulkomaiselle yhtiölle siitä, voitiinko yhtiön tuottamaa etähoitopalvelua pitää arvonlisäverottomana terveyden- ja sairaanhoitopalveluna

A on ulkomainen yritys, jolla ei ennakkoratkaisuhakemuksessa ollut esitetty olevan Suomessa kiinteää toimipaikkaa eikä se myöskään ollut AVL 12 §:n 2 momentin nojalla hakeutunut Suomessa verovelvolliseksi. Yhtiön myymät palvelut katsotaan AVL 65 §:n mukaan myydyksi Suomessa, mutta mikäli palveluista on suoritettava veroa, verovelvollinen on lain 9 §:n 1 momentin mukaan ostaja. Näin ollen riippumatta siitä, miten yhtiön Suomeen myymien palvelujen verokohtelua on arvonlisäverolain mukaan arvioitava, tällä arvioinnilla ei ole vaikutusta yhtiön verovelvollisuuteen Suomessa tai yhtiön suoritettavan veron määrään. Tämä vuoksi arvonlisäverolakia ei sovelleta hakijan liiketoimeen lain 190 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla, eikä Verohallinnon olisi tullut antaa asiassa yhtiölle ennakkoratkaisua. Ennakkoratkaisu poistettiin. (Julkaisematon 25.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.