Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

24.6.2019 15.45 Apulaisoikeusasiamies: viranomaisen on huolehdittava puhelinpalvelun jonotusaikojen pysymisestä kohtuullisina

Apulaisoikeusasiamies: viranomaisen on huolehdittava puhelinpalvelun jonotusaikojen pysymisestä kohtuullisina

Kantelija arvosteli kirjoituksessaan Kansaneläkelaitoksen puhelinpalvelua. Hän kertoi yrittäneensä saada palvelua puhelimitse Kelasta sen maksullisesta puhelinpalvelusta kantelupäivänä jo usean tunnin ajan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Apulaisoikeusasiamies katsoi ratkaisussaan, että vaikka laki ei edellytäkään ettei viranomaisessa asioivalle aiheutuisi lainkaan kustannuksia, on viranomaisen kuitenkin huolehdittava siitä, että jonotusajat pysyvät kohtuullisina niin etteivät puhelinpalvelun kustannukset muodostu tosiasialliseksi esteeksi neuvontapalveluiden käyttämiselle.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.