Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

25.6.2019 15.00 Hovioikeus arvioi varoitetun työntekijän henkilöön liittyvän irtisanomisperusteen asiallisuutta ja painavuutta

Hovioikeus arvioi varoitetun työntekijän henkilöön liittyvän irtisanomisperusteen asiallisuutta ja painavuutta

Kantajien (A:n ja B:n) työnä oli työsopimusten mukaan ollut puhelimitse tehtävä myynti ja asiakaspalvelu, johon oli kuulunut X:n liittymätuotteiden, päätelaitteiden ja lisäpalveluiden myynti sekä puhelimitse tehtävä asiakaspalvelu. Myyntineuvottelijan pääasiallinen tehtävä oli myydä X:n tuotteita ja palveluita puhelimitse sekä hoitaa asiakaspalvelutehtäviä. Asiassa lausutuilla perusteluilla KO:n perusteluja täydentäen HO päätyi siihen, ettei A:n ja B:n ollut näytetty menetelleen toistuvasti selvästi työnantajan ohjeiden ja määräysten vastaisesti puhelurungon osalta. Koska väitetty A:n ja B:n työnantajan ohjeiden vastainen menettely myyntipuhelujen soittamisessa oli HO:ssa jäänyt suurimmaksi osaksi näyttämättä, asiassa ei ollut ratkaisevaa merkitystä sillä, olivatko työnantajan ohjeet olleet alan käytännesääntöjen vastaisia. Muutkaan A:n ja B:n toiminnasta selvitetyt seikat eivät antaneet aihetta katsoa, että yhtiöllä olisi ollut TSL 7 luvun 1 §:ssä ja 2 §:n 1 momentissa tarkoitettu peruste A:n ja B:n työsopimusten irtisanomiseen. (Vailla lainvoimaa 25.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.