Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

20.6.2019 11.14 Hovioikeus: Laatoittajan ei näytetty itse päättäneen työsopimusta, erehdyttäneen yhtiötä ammattitaitonsa suhteen eikä kieltäytyneen työstä

Hovioikeus: Laatoittajan ei näytetty itse päättäneen työsopimusta, erehdyttäneen yhtiötä ammattitaitonsa suhteen eikä kieltäytyneen työstä

Yhtiön oli KO:n toteamalla tavalla katsottava päättäneen työntekijän työsuhteen maksamalla tälle 7.1.2016 lopputilin. HO hyväksyi KO:n perustelut ja johtopäätökset siltä osin, ettei työntekijän ollut näytetty erehdyttäneen yhtiötä ammattitaitonsa suhteen. Yhtiö ei ollut myöskään näyttänyt, että työntekijä olisi TSL 7 luvun 2 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla vakavasti rikkonut tai laiminlyönyt työsuhteen olennaisesti vaikuttavat velvoitteensa. Näyttämättä oli myös jäänyt, että yhtiö olisi varoittanut työntekijää TSL 7 luvun 2 §:n 3 momentissa tarkoitetulla tavalla. Yhtiöllä ei näin ollen olisi ollut oikeutta irtisanoa työntekijää työsuhteeseen liittyvien velvoitteiden laiminlyönnin vuoksi. HO hyväksyi KO:n ratkaisun työsopimuslain mukaisen korvauksen määrästä ja odotusajan palkasta perusteluineen. Yhtiö oli päättänyt työntejijän työsopimuksen perusteetta 7.1.2016 sen jälkeen, kun tämä oli vaatinut joulukuun 2015 palkan maksamista. Työsopimus oli päätetty irtisanomisaikaa noudattamatta, eikä työntekijällä siten ollut ollut työntekovelvollisuutta työsuhteen päättymisen jälkeen. Työntekijällä oli oikeus saada palkka irtisanomisajalta. (Vailla lainvoimaa 20.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.