Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

18.6.2019 14.00 Chevrolet Bel Air - toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi vastaajan syyllistyneen kätkemisrikoksen asemasta tuottamukselliseen kätkemisrikokseen

Kätkemisrikos edellyttää tekijältään tahallisuutta. Tekijän tahallisuuden on katettava kaikki tunnusmerkistössä mainitut olosuhteet. Kätkemisrikoksen tunnusmerkistön täyttyminen edellyttää, että tekijä mieltää omaisuuden olevan varsin todennäköisesti peräisin jostakin säännöksessä mainitusta esirikoksesta (Jussi Tapani, Keskeiset rikokset, 2014, s. 571). Asiassa ei ollut esitetty näyttöä siitä, että vastaaja olisi vastoin kiistämistään tiennyt auton olevan varastettu. Pelkästään nimettömän toimeksiannon ja muiden olosuhteiden perusteella hänen ei voitu myöskään syyksilukemisen edellyttämällä varmuudella todeta mieltäneen omaisuuden olleen anastusrikoksella hankittu. Syyte kätkemisrikoksesta oli näin ollen hylättävä. Vastaaja tuomittiin tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta 60 ps rangaistukseen. (Vailla lainvoimaa 18.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.