Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

17.6.2019 16.00 (päivitetty 18.6.2019 5.46) Hovioikeuden kolme työntekijöiden palkkaetuja koskevaa tuomiota - kyse myös tuomioistuimen toimivallasta

Hovioikeuden kolme työntekijöiden palkkaetuja koskevaa tuomiota - kyse myös tuomioistuimen toimivallasta

Yhtiö oli kaikissa tapauksissa esittänyt riittävän näytön siitä, että työntekijöille oli maksettu vähintään vuosilomalain 9 §:n mukainen säännönmukainen tai keskimääräinen palkka. Työntekijöiden valitukset hylättiin. Kaikissa kolmessa asiassa oli kyse myös siitä, oliko yleinen tuomioistuin toimivaltainen käsittelemään asian vai kuuluiko se työtuomioistuimen toimivaltaan. HO katsoi, että yleinen tuomioistuin oli toimivaltainen arvioimaan ainoastaan sen, olivatko työntekijät saaneet vuosilomalain 9 §:n 1 momentin mukaisen lomapalkan eli säännönmukaisen tai keskimääräisen palkkansa. Muilta osin KO:n ei olisi tullut tutkia kanteita. (Vailla lainvoimaa 17.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.