Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

17.6.2019 10.00 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi että urakoitsija oli vastuussa kanteessa tarkoitetuista virheistä takuuajan jälkeenkin YSE 30 §:ssä mainituilla perusteilla

Hovioikeudessa oli kysymys siitä, onko Icopal Oy urakoitsijana vastuussa kanteessa tarkoitetuista virheistä takuuajan jälkeenkin YSE 30 §:ssä mainituilla perusteilla. Asiassa oli ensiksi arvioitavana, olivatko vahingot aiheutuneet rakennuksen katon vuotamisesta ja tarkemmin, Icopal Oy:n vastuulla olevista vesikatteen asentamisessa tehdyistä virheistä. Mikäli syy-yhteys Icopal Oy:n menettelyn ja vahinkojen välillä katsotaan olevan, olivat arvioitavina myös kysymys siitä, oliko Icopal Oy:n menettelyä pidettävä törkeänä laiminlyöntinä ja siitä, milloin A ja B:t olivat voineet kohtuuden mukaan havaita virheet, eli oliko vahingonkorvausvelka vanhentunut ja vielä siitä, mikä oli korvattavan vahingon määrä. (Vailla lainvoimaa 17.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.