Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

18.6.2019 12.57 Hovioikeus vapautti vastaajan kärsimyskorvausta koskevasta korvausvelvollisuudesta törkeää ryöstöä ym. koskevassa asiassa

HO totesi, että A oli vaatinut korvausta pahoinpitelyn aiheuttamasta kärsimyksestä VahL 5 luvun 6 §:n 1 momentin 3 kohdan perusteella. Pahoinpitelyn tapahtuminen asianomistajan asunnolla ei sellaisenaan tarkoittanut, että teossa olisi vakavasti loukattu asianomistajan henkilökohtaista koskemattomuutta. Vastaajilla oli ollut teossa fyysinen ja lukumääräinen ylivoima. Tekoa ei ollut kuitenkaan tehty erityisen raa´alla tai julmalla tavalla, eikä pahoinpitelyyn ollut liittynyt sellaista nöyryyttävää tai halventaa tekotapaa tai ihmisarvoa loukkaavia piirteitä, joihin lain esitöissä oli viitattu. Asiassa mainituin perustein HO katsoi, ettei oikeutta korvaukseen pahoinpitelyn aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä ollut.  (Vailla lainvoimaa 18.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.