Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

14.6.2019 8.00 Hovioikeuskin katsoi vastaajan syyllistyneen avunantoon ryöstöön - KKO:n ratkaisu 1992:169 huomioon ottaen rangaistusta oli kuitenkin alennettava

KO:n toteamin tavoin asiassa oli riidatonta, että vastaaja oli tiennyt päätekijän ryöstösuunnitelmasta ja ollut mukana veitsellä varustautuneena. Kirjallisena todisteena esitetystä videotallenteesta oli todettavissa, että vastaaja oli ollut teon aikana päätekijän läheisyydessä ja väkivallan alettua siirtynyt aivan asianomistajan lähietäisyydelle. HO katsoi, että vastaajan läsnäolo ja toimet veitsellä varustautuneena olivat vahvistaneet päätekijän motivaatiota ja mahdollisuuksia ryöstön tekemiseen. Vastaaja oli edellä mainituilla toimillaan turvannut päätekijän toimintaa. Edellä lausutuin lisäyksin HO hyväksyi KO:n perustelut syyksilukemisen osalta. Ottaen huomioon asiassa selostetun KKO:n ratkaisun 1992:169 sekä vastaajan pääteon edistämiseksi tekemien toimien merkityksen HO arvioi oikeudenmukaiseksi seuraamukseksi vastaajalle syyksiluetusta rikoksesta 6 kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen. Koska vastaajaa ei ollut aiemmin rikoksista rekisteröity, voitiin vankeusrangaistus määrätä ehdollisena koeajan ollessa pituudeltaan 2 vuotta. KO:n toteamin tavoin rangaistukseen oli liitettävä valvonta. (Vailla lainvoimaa 14.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.