Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

11.6.2019 15.00 (päivitetty 17.2.2020 8.31) Hovioikeuden ratkaisu omavelkaisesta takauksesta ja ulosotosta

Takaussitoumuksen sanamuoto, pankin tosiasiallinen toiminta ja päätöksessä selostetut säännökset huomioon ottaen hovioikeus katsoi, että pankin omavelkainen takaus oli annettu velkojan saatavan maksamisesta ja oli suhteessa velkojaan voimassa riippumatta sen käyttötarkoituksesta takavarikon estävänä torjuntavakuutena. Ulosottomies oli siten käräjäoikeuden katsomin tavoin ulosottokaaren 3 luvun 46 §:n säännöksiä noudattaen voinut kehottaa takaajan täyttämään maksuvelvollisuutensa, vaikka velallisyhtiö oli mennyt konkurssiin. Kysymys ei ollut velallisyhtiön omaisuuteen kohdistuvasta ulosottotoimesta, joka konkurssin alkamisen jälkeen ei olisi mahdollinen. (Valituslupa myönnetty; VL:2020-9)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.