Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

7.6.2019 15.00 (päivitetty 8.6.2019 6.51) Laillisuusvalvoja otti jälleen kantaa elvyttämättäjättämispäätösten tekemiseen

Laillisuusvalvoja otti jälleen kantaa elvyttämättäjättämispäätösten tekemiseen

Oikeusasiamiehen käsiteltävinä on ollut toistuvasti kanteluita, jotka ovat koskeneet DNR-päätösten tekemistä. Kanteluissa on pidetty elvytyskiellon tulkintaa ja sen käytäntöjä ristiriitaisina, epäselvinä ja vaikeasti hahmotettavina. Tilanteen on katsottu vaarantavan erityisesti heikossa asemassa olevien potilaiden ja heidän omaistensa oikeusturvaa. Apulaisoikeusasiamiehen sijainen kiinnitti asiassa esittämänsä käsityksen menettelyn virheellisyydestä DNR-päätöksen tekemisessä Geriatrian osaamiskeskuksen palvelupäällikön, ylilääkärin tietoon.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.