Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.6.2019 16.00 Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden päätöksen kohtuullisista oikeudenkäyntikuluista asiassa, jossa kanne oli peruutettu

Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden päätöksen kohtuullisista oikeudenkäyntikuluista asiassa, jossa kanne oli peruutettu

A Oy vaati, että B Oy velvoitetaan korvaamaan tälle oikeudenkäyntikuluja  yhteensä 9.604,75 euron arvosta sekä asianosaiskuluja 1.286,40 euron arvosta korkoineen 18.6.2017 lukien sekä A Oy:n oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa 4.256,50 eurolla korkoineen. Hovioikeus katsoi, ettei asiassa ollut ilmennyt sellaisia asian laatuun ja laajuuteen liittyviä seikkoja, joiden johdosta sen olisi tullut arvioida asianajokuluista aiheutuneita kohtuullisia oikeudenkäyntikuluja toisin kuin käräjäoikeus, joka oli kohtuullistanut A Oy:n oikeuskululaskua. Hovioikeus piti myös vaadittuja asianosaiskuluja oikeudenkäyntiin valmistautumisesta ja osallistumisesta asianosaiselle aiheutuneena tavanomaisena vaivana ja ajanhukkana, jotka eivät olleet OK 21 luvun 8 §:n nojalla korvattavia asianosaiskuluja. (Vailla lainvoimaa 4.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.