Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

3.6.2019 11.30 KHO:n ratkaisu lehtitilausten perusteella muodostuneen veronmaksuvelvollisuuden ajallisesta kohdistamisesta

KHO:n ratkaisu lehtitilausten perusteella muodostuneen veronmaksuvelvollisuuden ajallisesta kohdistamisesta

Lehtitilausten myynti oli 1.1.2012 alkaen arvonlisäverolain muutoksella muuttunut arvonlisäverosta vapautetusta toiminnasta alennetun verokannan alaiseksi myynniksi. Arvonlisäveroa ei tullut suoritettavaksi ennen 1.1.2012 kertyneistä lehtitilausten ennakkomaksuista. Lehtien kustantajana toiminut A Oy oli solminut joulukuussa 2011 kahden ammattiliiton B ry:n ja C ry:n kanssa kaksi- ja kolmivuotiset sopimukset lehtien ryhmätilauksista liittojen jäsenille. Asiassa oli ratkaistava, oliko B ry:n ja C ry:n 27.12.2011 A Oy:lle suorittamissa maksuissa ollut kysymys A Oy:lle kertyneistä arvonlisäverolaissa tarkoitetuista ennakkomaksuista. A Oy oli samana päivänä tallettanut saamansa maksut sulkutileille escrow-agentin haltuun. KHO katsoi, että sulkutileillä olleita varoja oli pidettävä A Oy:n vielä vastaanottamattomina rahavaroina. Ennakkomaksujen oli katsottava kertyneen A Oy:lle vasta uuden lain voimaantulon jälkeen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.