Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

31.5.2019 15.29 Käräjäoikeus tuomitsi seminaareja ja workshopeja vetäneen "henkisen koulun profeetan" naisten seksuaalisista hyväksikäytöistä 2 vuoden vankeuteen ja vahingonkorvauksiin

Käräjäoikeus tuomitsi seminaareja ja workshopeja vetäneen

Syyksi luettujen seksuaalisten hyväksikäyttöjen taustalla on tuomiossa tarkemmin selostettu pääosin Saksasta käsin johdettu, lahkoksi tässä asiassa luokiteltu suomalaisten asianomistajien Johanneksen kouluksi kutsuma henkinen koulu. Toimintaa oli harjoitettu seminaarien, skype-yhteydellä ohjattujen workshopien ja yhteismeditaatioiden muodossa. Helsingin käräjäoikeus katsoi asiassa selvitetyksi, että vastaaja oli asiassa mainituissa hoitotilanteissa ja yhden teon osalta Armeniassa sijaitsevassa kappelissa taivuttanut lahkon toiminnassa oppilaina mukana olleet, vastaajaa henkisenä opettajana, parantajana ja profeettana pitäneet neljä asianomistajaa alistumaan seksuaalisten tekojen kohteeksi ja kanssaan sukupuoliyhteyteen. Pääosa teoista oli tapahtunut ulkomaisissa seminaareissa, joihin suomalaiset asianomistajat olivat matkustaneet osallistumaan. (Vailla lainvoimaa 31.5.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.