Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

23.5.2019 9.00 Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt: Ilmasto-oikeudenkäynti – EU:n yleinen tuomioistuin tunnusti ilmastonmuutoksen vaikutuksen ihmisiin, mutta jätti perheiden kanteen EU:ta vastaan tutkimatta (T-330/18)

Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt: Ilmasto-oikeudenkäynti – EU:n yleinen tuomioistuin tunnusti ilmastonmuutoksen vaikutuksen ihmisiin, mutta jätti perheiden kanteen EU:ta vastaan tutkimatta (T-330/18)

Euroopan unionin yleinen tuomioistuin on jättänyt kokonaisuudessaan tutkimatta perheiden ilmastokanteen EU:n riittämättömästä ilmastopolitiikasta menettelytapaan vedoten. Oikeus katsoi, että perheillä ja nuorilla, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa, ei ole oikeutta haastaa oikeudessa EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitetta. Oikeus kuitenkin tunnusti, että ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin eurooppalaisiin monin tavoin. Kanteen nostaneet perheet ja saamelaisnuoret aikovat valittaa päätöksestä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.