Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

22.5.2019 15.15 Hovioikeus: Käräjäoikeus ei voinut hylätä ilman asian valmistelun jatkamista ja ilman haasteen antamista rikosasian yhteydessä esitettyjä korvausvaatimuksia

Kohdassa 4 A oli vaatinut Metsähallitukselta korvausta syyskuun 2018 matkoista ilmoittaen olleensa työsuhteessa Metsähallitukseen, mikä tosiseikka ilmeni myös asiakirjoista. A oli nimennyt todisteiksi työsopimuksen ja aiemman matkalaskun. Näiden lähtökohtien nojalla ei voitu katsoa, että kohdan 4 vaatimukset matkalaskun korvaamisesta olisivat siten perusteettomia, että ne olisi voitu hylätä ilman asian valmistelun jatkamista ja ilman haasteen antamista. Näin ollen käräjäoikeuden päätös oli kohdan 4 Metsähallitukseen kohdistuvan korvausvaatimuksen osalta kumottava. Oikeusastejärjestys huomioon ottaen hovioikeus ei voinut ottaa asiaa välittömästi tutkittavakseen, vaan asia oli tältä osin palautettava käräjäoikeuteen. (Vailla lainvoimaa 22.5.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.