Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

20.5.2019 11.00 (päivitetty 16.10.2019 11.52) Hovioikeus tulkitsi kauppaedustusta, sopimusrikkomusta luottamuksen menettämisen ja kilpailevan toiminnan vuoksi sekä hyvityksen kohtuullistamista klapikoneasiassa – käräjäoikeuden tuomio kumottiin

Hovioikeus tulkitsi kauppaedustusta, sopimusrikkomusta luottamuksen menettämisen ja kilpailevan toiminnan vuoksi sekä hyvityksen kohtuullistamista klapikoneasiassa – käräjäoikeuden tuomio kumottiin

Asiassa oli kysymys siitä, oliko Y Oy suunnitellut ja valmistanut omaa klapikonetta X Oy:n kanssa solmimansa edustussopimuksen ollessa voimassa siten, että Y:n menettely oli katsottava sopimusrikkomukseksi luottamuksen menettämisen ja kilpailevan toiminnan johdosta. Kysymys oli lisäksi siitä, olisiko X:llä ollut mainitulla perusteella heti oikeus purkaa Y:n kanssa tekemänsä edustussopimus, jos peruste olisi tullut X:n tietoon ennen edustussopimuksen irtisanomista, ja voitiinko mainittuun perusteeseen provision epäämisperusteena vedota vielä edustussopimuksen lakkaamisen jälkeen. Kysymys oli myös provision määrästä. Hovioikeus muun muassa katsoi, että kokonaisarvioinnin perusteella Y:lle maksettavan hyvityksen määrä oli kohtuullistettava nollaan euroon. (KKO:ssa. Valituslupa myönnetty, VL:2019-93)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.