Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

20.5.2019 11.40 Professori Veikko Vahtera: Keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakehuoneiston käyttämistä olennaisesti vastoin yhtiöjärjestyksestä ilmenevää tarkoitusta pidettiin vähäisenä rikkomuksena ja yhtiökokouksen huoneiston haltuunottopäätös oli pätemätön (KKO 2019:38, ään. 4-1)

Professori Veikko Vahtera: Keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakehuoneiston käyttämistä olennaisesti vastoin yhtiöjärjestyksestä ilmenevää tarkoitusta pidettiin vähäisenä rikkomuksena ja yhtiökokouksen huoneiston haltuunottopäätös oli pätemätön (KKO 2019:38, ään. 4-1)

Nyt annettu ratkaisu on jo toinen yhtiöjärjestyksen käyttötarkoitusmääräyksen vastaisuuteen perustuva KKO:n huoneiston hallintaanottoa koskeva ratkaisu kolmen vuoden aikana. Ratkaisussa KKO 2017:22 huoneiston käyttöä vastoin käyttötarkoitusmääräystä ei pidetty vähäisenä rikkomuksena, ja yhtiöllä oli oikeus ottaa huoneisto yhtiön hallintaan. Nyt arvioitavaa ratkaisua voidaan pitää ratkaisun KKO 2017:22 pääsääntöä täsmentävänä ratkaisuna.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.