Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

20.5.2019 9.00 Hovioikeuden ratkaisu takavarikon edellytyksistä verosaamista koskevassa asiassa

Hovioikeus katsoi, että takavarikon määräämiselle oli ollut veroturvaamislain 1 §:n mukaiset edellytykset. X Oy:n valitus oli sen vuoksi hylättävä siltä osin kuin valituksessa oli vaadittu käräjäoikeuden päätöksen kumoamista.
Verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetun lain 1 §:n 1 momentin mukaan vero on julkinen saatava, joka lain 3 §:n 1 momentin mukaan on suoraan ulosottokelpoinen. Oikeudenkäymiskaaren 7 luvun 6 §:n säännöstä hakijan velvollisuudesta pääasian vireillepanoon ei sen vuoksi sovelleta verosaatavaan. Käräjäoikeuden määräys hakijan velvollisuudesta saattaa pääasia vireille oli näin ollen poistettava. Velallisen oikeusturvan takaamiseksi veroturvaamislain 2 §:ssä on kuitenkin säädetty verosaatavan turvaamiseksi myönnetyn takavarikon enintään yhden vuoden voimassaoloajasta. Käräjäoikeuden päätöstä oli tältä osin täydennettävä. (Vailla lainvoimaa 20.5.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.