Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

17.5.2019 13.36 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hylkäsi syytteet väärästä ilmiannosta ja kunnianloukkauksesta

A oli rikosilmoitusta tehdessään voinut olla perustellusti siinä käsityksessä, että sukupuoliyhteys asianomistajan kanssa oli tapahtunut vastoin hänen tahtoaan, sillä rikosilmoituksessa tarkoitetuista tapahtumista esitettyjen keskenään osittain ristiriitaisten kertomusten, gynekologisen tutkimustuloksen ja A:n tapahtuma-aikaisen humalatilan asteen perusteella ei ollut poissuljettua, etteikö näin olisi voinut tapahtua. Näissä olosuhteissa A:lla oli katsottava olleen riittävä syy luottaa tutkintapyynnön tekemishetkellä omaan käsitykseensä asiassa ja ottaa yhteyttä poliisiin.
Asiassa ei näytetty, että A olisi tiennyt viranomaiselle antamansa tiedon vääräksi tai että hänellä olisi ollut perusteltua syytä näin epäillä. Koska asiassa ei näytetty, että A olisi menetellyt tahallisesti tehdessään tutkintapyyntöä, hänen ei voitu menettelyllään katsoa syyllistyneen väärään ilmiantoon ja kunnianloukkaukseen. Syytteet väärästä ilmiannosta ja kunnianloukkauksesta oli siten hylättävä. (Vailla lainvoimaa 17.5.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.